Maj nyhetsbrev från Drömmarnas hus

.

Maj 2018

Härlig långhelg väntar för många, också för oss. Då kan man kan luta sig tillbaka, läsa nyhetsbrevet och upptäcka alla fantastiska människor vi kommer i kontakt med på Drömmarnas hus. Hundratals, nej tusentals unga människor, som gör kul, viktiga saker, dom ibland inte visste att dom kunde. Eller, att det ens existerade.

Efter helgen skruvas arbetet kring Drömjägaren upp ordentligt. Ett trettiotal unga människor, plus vi i personalen, samarbetspartners och finansiärer, bygger en fantasivärld tillsammans, för andra människor i området, i Malmö...Skåne. Ett bra exempel på kulturens värmande och stärkande kraft, som alla kan vara en del av.
Glad vår!

Dags för uppspel

Vi har under våren träffats en gång i veckan och tränat teater! Konstfabriken är en daglig verksamhet enligt Lss. 

Genom improvisationer och övningar, kom vi så småningom fram till att pjäsen skulle handla om en buss, en massa känslor och ett mord…

Deltagarna kommer att spela upp sin föreställning
måndagen den 14 maj på Drömmarnas Hus kl 18.30,
då får vem som helst komma och titta. Välkomna då!

Konstfabrikens FB-sida

Vi kommer absolut att vara där

Nu är BIBU´s program här. Vill du träffa oss och höra om vårt arbete med våra storproduktioner och metoder, så kom och lyssna på Sara Zreim och Liza Fry, torsdag den 17 maj kl: 10.00.
Vi SES på BIBU i Helsingborg!

Aktiviteter på sommarlovet

Vi är oerhört glada att vi blivit beviljade medel för att kunna genomföra vår del av Bästa sommaren. Stort tack till Kulturförvaltningen och att vi fått ta del av medel för sommarlovsaktiviteter.

Under sommaren träffar vi barn och unga i vänskapsparken. Vi erbjuder gratis workshops i samarbete med andra organisationer, utöver våra pedagoger, möter man Kul på hjul, Tjejer i förening, Räddningstjänst Syd och Rosengårds Polisen.

För att se hela programmet med alla aktiviteter och tider gå in på https://bastasommaren.weebly.com Adressen kommer att förenklas senare.

Vi hoppas på att detta blir Bästa Sommaren för sommarlovslediga barn!

En kanin som stack ut

Tack alla som kom och såg före-ställningen el Grande- Kaninernas Konung. Över 250 barn kom och detta var en avgränsad prolog inför sommarens föreställning Drömjägaren. Vi hoppas att ni alla hade lika roligt som vi! 
PS: Lär dig Kanindansen du också. Den kan vara bra att kunna när du ser Drömjägaren..... Vi ses ju på Drömjägaren! Eller hur?

9-åringar stoppar entreprenör i Torup

Så var det då äntligen dags för årets Äventyr. Klasserna 3A & B från Björkenässkolan i Lödde, var inbjudna som testpiloter, för att ta del av MalmöÄventyret i Torup. Eller, i bokskogen, som vi brukar säga.

Anita Kling har lagt beslag på stora delar av det populära strövområdet. Nu planerar hon för nöjesfält och parkeringshus och ska snart påbörja skövlingen av skogen... Men först måste helikopterplattan byggas!
Artikel/bilder på MyNewsdesk här.

Fritids uppspel

På Rosengårds fritids termins-avslutning, fick vi se vad deltagarna gjort sedan januari, i form av föreställningar om cirkuspirater och en magisk skolklass! Detta gjorde de verkligen med bravur!
Vi tackar för denna gång och ses till hösten igen!

En Skapande Skola gick i mål

Hela skolan var en Skapande Skola under våren. Den 13 april blev det så dags för vernissage på Kryddgårdsskolan. Alla barn i lågstadiet har arbetat med stora konstverk, mellanstadiet har arbetat med foto. Högstadiet har arbetat med drama/teater. Allt visades upp för alla på skolan, under några intensiva timmar, denna kulturdag.

Rörelseworkshop

Torsdagen 19 april fick vi en guidad tur på Moderna museet. När museet stängde och besökarna gick, fick vi komma in. Det var så kul och spännande att få komma dit när det var tomt! Vi fick se en jätteintressant utställning (Public Movement) om hur folk använt sin kropp i offentliga rum för att uttrycka sina åsikter. Efter att vi gått runt fick vi en underbar workshop på museet

 

med Atoosa Farahmand, som gör koreografin i Drömjägaren. Vi fick göra massor av roliga övningar med våra kroppar och utforska rummet, både blundandes och tittandes! Vi fick testa hur man kan skapa rörelser med objekt (till exempel en stol) och varandra. En stor dos inspiration till vår föreställning!
Tack snälla Moderna museet för att vi fick komma! 

Studsastudsastudsa

Så åkte vi då äntligen iväg till Bounce! Det var ett superpopulärt äventyr för vår teater- och cirkusgrupp, som fick hoppa av sig ordentligt.


Vi tackar Bounce för besöket!

Unika porträtt

Illustratören David Henson har nu haft många spännande möten med många Malmöbor från Rosengård. Flera av dessa möten kommer att generera unika porträtt. Porträtt som är tänkta att fånga så mycket mer än det du ser med blotta ögat... David har fler spännande möten på gång och porträtten kommer att premiärvisas till hösten.
Mer om: En glimt av mig

Barnens skulpturpark styrs framåt

Nu händer det verkligen massor inom Barnens Skulpturpark! Den 16 april så hade vi ett härligt första möte mellan alla konstnärer och projektets styrgrupp. Dessutom så har nu konstnärerna startat upp processen med sina respektive ”konstnärskollektiv” d.v.s barnen.

Det har varit högt uppskattade samt mycket kreativa möten. Det känns verkligen stort att vi lyckats samla så mycket kompetens, engagemang, kreativitet, glädje och seriositet inom ramen för projektet. Den 30 april styr vi så kosan mot Lund och Skissernas museum där vi kommer att få vara med om en specialguidad visning. Något vi alla verkligen ser fram emot och som vi vet kommer att generera såväl ny kunskap som massor av inspiration! Den 2 maj kommer vi också att hålla vårt första Parlamentsmöte, d v s projektets högsta beslutande organ där de unga är i majoritet.

En riktigt färgstark Kreativ Plats

Det är inte utan att man ser fram mot finalen i detta delprojekt "En liten bit av mig", inom Stick ut!/Kreativa platser. Detta då det under de workshops, som nu rullar för fullt, skapas fantastiska textilier!

Nu senast har vi bl.a träffat Tjejer i förenings tjejgrupp och resultaten… ja, dessa kommer att ingå i den stora konstutställning, som går av stapeln under hösten 2018.

Vi kan nu glädjande nog också avslöja, att vi inlett ett samarbete med Form/Design Center. Detta blir platsen för vår hejdundrande vernissage i november – hurra!

Sthlm- kreativa platser 26-27 mars

Sara Zreim, Lotta Lundgren och Jafer Taoun, var i väg i Stockholm på Kreativa platser – möte. Det var härligt att möta alla andra projekt i Sverige, prata, lyssna , grupparbeta och reflektera över vad som sker inom de olika projekten. Vi lärde oss massor och fick nya vänner.
Läs mer om Kreativa platser här.

Senaste nytt om Drömjägaren

Nu är äntligen alla grupperna igång med att repa och öva inför före-ställningen!
På tisdagar och torsdagar kryllar Drömmarnas hus av blivande kaniner och hov, som dansar, gör akrobat-konster och spelar teater.

Med unga ensemblen utforskar vi bland annat skolan, familjen och kompisgängen som karaktären Agnes lever med. Vilka personer och familjemedlemmar finns med och hur är dom? Hur ser ett bråk om en tv egentligen ut? Hillevi och Liza promenerar titt som tätt till vänskapsparken och tittar och funderar på var alla kan gå och stå. Nu börjar bladen på buskarna komma och vårblommarna pryder äntligen backen. Vi längtar så tills vi kan börja repa ute!

Nordisk konferens

25-26 april arrangerade Malmö Stad, Nordisk konferens – Nyanländas villkor och lärande-möjligheter i Norden. Som en del i konferensen har deltagarna fått åka ut på studiebesök.

En buss med 60 konferensdeltagare kom därför till Drömmarnas hus för besök. Deltagarna kom från hela norden. Under besöket fick vi berätta om vår verksamhet utöver Drömmarnas hus var också Xenofilia och Yallatrappan på plats och berättade om sina verksamheter. Det är alltid lika kul med gäster som intresserar sig för vår verksamhet och det vi gör i området.

Förtidsröstning i Drömmarnas hus lokaler

Vi är glada över att kunna berätta om att Drömmarnas hus kommer att vara en av de platser som Malmöbor kan besöka för att förtidsrösta under kommande valperiod. Mer information om exakta datum och tider för öppethållande kommer man att kunna läsa om, bl a på vår hemsida.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET